Livet som timvikarie

Det har varit lite för tyst här på bloggen den senaste tiden. Jag har nog egentligen ingen bra anledning till varför. Jag har ”huvudbloggat” en del men de inläggen kommer ju väldigt sällan hela vägen till själva bloggen. För att vara helt ärlig så har det inte hänt så väldigt mycket spännande i mitt liv sen sist. Jag jobbar fortfarande med att bli klar med min sista tenta på sjuksköterskeutbildningen och jobbar samtidigt som timvikarie. Jag älskar mitt jobb men jag längtar så enormt till den dag då jag är klar med allt och har en fast inkomst. Det är få saker som tär så mycket på en person som att vara timvikarie och inte ha full koll på sitt eget liv liksom.

Igår var det söndag och efter eftermiddagens gudstjänst så brukar vi ha after church, så även igår. Mycket trevligt och mysigt häng. När folk började droppa av så satte jag mig vid en utav mina goda vänner och han frågade mig om den kommande veckan. ”Hur jobbar du i veckan” frågade han. Och jag var tvungen att svara att jag har ingen aning alls, för så är det. Jag hade ingen aning om jag kommer få jobba något i veckan men jag hoppas att telefonen ska ringa. Jag har varit timvikarie i så många år nu att jag liksom vant mig vid att inte ha någon koll men jag tror även att stressen över att inte veta sitter på insidan och liksom gnager. Jag har svårt att boka tider med mina vänner för jag vill inte binda upp mig ifall de skulle ringa från jobbet. Jag vill ju inte behöva avboka något till följd av jobbet men samtidigt vill jag inte säga nej om de ringer. Jag älskar mitt jobb så jag är inte bitter alls för att jag måste gå till jobbet och välja bort saker ibland, jag har nämligen de bästa kollegorna man kan ha och jag trivs som fisken. Men trots de så ser jag fram emot sommaren nu när jag får ett schema att gå efter och hösten när jag kommer ha en anställning på en avdelning.

Ni vet när man gjort en sak under en längre period och en dag så känner man att nu är jag klar med detta. Har ni upplevt den känslan? Jag har jobbat som timvikarie på olika sätt i ungefär 6 år och nu känner jag mig klar med det. Jag är redo att bli anställd och få en heltidstjänst med en fast lön varje månad. Jag ser fram emot möjligheten att kunna planera mitt liv, få betald semester och kunna vara sjuk utan att det drabbar mig ekonomiskt. Det är nyttigt att jobba men att vara timvikarie kan vara tufft. Nu har jag prövat det, nu vill jag gå vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s