Kroppen vs Skor

Jag vet inte vilken klass jag gick i när det hände första gången. Men jag var nog inte mer än kanske 12 år max (eller har jag fel mamma?) när mitt knä första gången började strula. Jag är nu 25 år och jag påminns med jämna mellanrum hur känslig min kropp är när det kommer till viss belastning. Mina knän gör att jag är otroligt beroende av bra skor när jag ska jobba och egentligen göra allt som innebär att jag ska gå längre sträckor. Strular mina knän kan jag ge mig sjutton på att inom kort kommer mina höfter att börja skrika också och sen är karusellen igång. Allt detta gör att jag nu mera är beroende av att röra på mig konstant om det så är att gå, cykla eller hänga på gymmet. Jag vet att ju tyngre jag bli ju större är chansen att mina knän ska börja skrika och klaga vilket leder till att jag kommer bli tvungen att välja bort saker.

För kanske 2 veckor sedan så hände de som inte fick hända, mina arbetsskor gick sönder! Detta är de bästa skorna jag haft någonsin och jag kan inte annat än att rekommendera dem till alla. Jag har inte haft ett enda problem med varken knän, höfter eller rygg sedan jag skaffade dessa rosa pärlor från Vårdväskan.

 

10665885_10152354877266305_7958157186155908261_n

Jag blev kär i dessa pärlor första gången jag såg dem. Dem är neon-rosa och liksom lyser vilket passar mig som handen i handsken. Jag älskar dessa underbar skor men som sagt härom veckan gick de sönder och helt plötsligt måste jag använda gympaskor på jobbet i väntan på ett nytt par. Detta i sin tur lockade fram en smärta i mitt knä som jag inte känt på flera år. Jag inser att jag har varit smärtfri i flera år och speciellt sedan jag började gymma mer, men bara på grund av fel skor på jobbet så är jag helt plötsligt tillbaka där igen. Detta om något är ju ett bevis på att 1: Jag behöver ha rätt skor på jobbet vilket gjort att jag beställt ett nytt par (fick en jättebra deal när jag mailade vårdväskan och sa att skorna gått sönder), 2: Jag behöver ta tag i min träning ordentligt! Jag är så beroende av min kropp, är den trasig så blir ju allt så mycket jobbigare. Jag behöver verkligen göra upp en plan och hålla mig till den.

Så gå du på gym eller skulle vilja gå och gymma med någon så säg till så kan vi gå ihop. Jag hänger på Nordic Wellness. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s