Att lära av ett barn

Har ni någonsin reflekterat över hur bra barn är? Tänkt på smarta dem är eller hur observanta dem är? Eller hur ett barn väldigt sällan dömmer en person efter vilket land hen kommer ifrån eller vilken färg de har på huden. För ett barn finns det två sorters människor, det finns andra barn och sen finns det vuxna. Och vuxna har ofta egna barn. Dom är också ofta väldigt frispråkiga. Dom säger vad de tänker på och ibland kanske det inte passar med ibland kan det vara ganska nyttigt att höra.

Har du någonsin suttit ner och lyssnat på ett barn? Verkligen lyssnat? Det kommer väldigt många klokheter ur ett barn. Okej dom är inte lika utvecklade i sitt tänkande som oss vuxna eller äldre men dom ser saker som vi lätt missar. Inga barn föds till exempel som onda människor, men de tar lätt efter sin omgivning. Ett barn gör som sina idoler, dom vill vara lika coola som dem som de ser upp till. Ofta är det oss vuxna eller äldre barn. Vi är idolerna och de borde vi tänka på mer ofta. Barn gör inte som du säger utan som du gör.

Det bästa med barn är att om dom gillar en människa så kan dom inte gömma det. Om dom inte är för blyga så kommer dom att krama dig och dom kommer visa med hela kroppen att dom är glada att du steg in i rummet. Varför gör inte vi vuxna så lika ofta? Vi ska alltid hålla upp någon falsk fasad. Varför kan vi inte göra som barnen lite mer ofta? Jag tycker att vi borde lära av barnen. Är du glad att se någon, visa det med hela kroppen! Kramas mer! Ropa deras namn och visa hur glad du är. Våga vara mer som ett barn!

image

with love! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s