När hjärtat säger till…

Har du någon gång mött en människa som genast fallit dig i smaken? Någon som du knappt känner men du genast vet att detta är en människa som du kommer att tycka väldigt mycket om för att ni verkar klicka väldigt bra. Jag har mött en hel del människor som jag kommit att tycka väldigt mycket om vid olika tillfällen i mitt liv. Dom första jag mötte var mina föräldrar, jag kommer inte ens ihåg vårat första möte men jag kan ana att det inte fanns ett tvivel på att dessa två skulle jag avguda och älska. Sen kom släkten. Sen när jag var 1,5 år kom mitt första syskon, min lillebror, och jag tror faktiskt inte jag tvivlade en sekund där häller på att att jag skulle älska honom. Samma sak med mina två systrar sen. Vist syskon kan gå än på nerverna men det är ändå kärlek vid första ögonkastet.

När man blir vuxen så inträffar kanske de där ögonkastet lite mer sällan och känns inte på samma sätt kanske. Men jag har vänner som när vi klev in i samma rum så hände något och nu är dom en del av mitt liv på ett eller annat sätt. Sen har vi ju såklart det tillfället då man träffar den där personen med stort H. Han/Hon som får hela kroppen att bubbla när de tar tag i ens hand första gången. Eller hen som får dig att må bra och som vet precis vad hen ska göra för att du ska känna dig så älskad och omtyckt. Den där personen som det är så lätt att prata med och som inte tycker det är jobbigt att höra på ditt babbel. På mig känns det i magen, det är en känsla som inte går att beskriva utan måste upplevas. Det är som att pusselbiten faller på plats och man känner sig hel på ett annat sätt med den personen. Och jag kan lova att det är en utav de bästa känslorna man kan uppleva. Det är otroligt härligt.

Jag vill uppmuntra dig som läser att ta hand om dina pusselbitar. Ta han dom din familj, dina vänner och alla de människor omkring dig som du älskar. Dom är värda guld. Glöm inte att säga till dem att du älskar dem! Glöm inte bort att säga till dem att de betyder något för dig. Lyssna på hjärtat. Som jag sagt en massa gånger:

När den rätte dyker upp så säger hjärtat till och då får huvudet säga vad de vill.

4 reaktioner på ”När hjärtat säger till…

 1. Elise

  gillar det du skriver!
  Dock tycker/har kag upplevt att man ska akta sig för ”magkänslan” när man träffar Hen med stort H. Tycker allt som oftast att det börjar med något annat, iaf för mig. De bästa beskrivande orden är nog Bra och Trygghet. Hoppas du hittar Hen snart om du söker det vill säga. 😉 Kram Elise

  1. Jag håller väll med dig till en viss del. Men ofta så kommer magkänslan säga till om något är fel. Och mår man bra med människan och känner sig trygg med hen så kommer magkänslan inte skicka alarmerande intryck. Sen måste man lyssna på hjärtat också.

   1. Elise

    Hmm… Jag tänker att man kan känna (med magen) typ såhär: OJ SHIT! Är det rätt? Jag vet inte?! Osv… Helt enkelt en obehaglig känsla som inte Är särskilt rolig att ha men ett måste att gå igenom, utan den ingen djup, ärlig kärlek. Det jag menar är alltså trots att man känner sig trygg med den man lever med kan magkänslan skicka alarmerade signaler. Jag tror dock att dessa är rätt bra att känna, då får man chans att reflektera och fundera kring vad man vill/känner/önskar. 🙂 kram Elise.

   2. Okej jag förstår hur du menar. Men sen tror jag att man ibland måste reflektera över varför man känner så också. Går man till grunden med de tankarna kan man antingen inse att de är min egna osäkerhet eller kanske pga något som faktiskt inte funkar. Man ska inte strunta i dem helt. Man måste väga lite ibland. speciellt i början när man inte är ett par än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s