De lilla ljus jag har.

Det finns en barnsång som många av er säkert känner igen som börjar precis som titeln på mitt inlägg. En hel visa om ett ljus. Hur detta ljus ska få lysa klart och hur man ska skydda det från saker som vill släcka det. Ni har säkert sjungit den precis som jag när ni var små. Det lilla ljus jag har, det ska få lysa klart.

Tänk om du skulle byta ut ljus mot hopp eller tro. Mitt hopp ska få lysa klart eller min tro ska få lysa klart, klart, klart. Jag tror att man kan koppla ihop de två. Jag skriver ofta om min tro på denna bloggen. Eller jag tror att näst efter kärlek så är tro och hopp något som genomsyrar min blogg och de tankar som snurrar runt i mitt huvud. Det är tre saker som jag försöker lägga mycket fokus på. Jag har varit kristen i snart 25 år, eller jag har vuxit med Gud hela mitt liv. För mig så har han alltid varit en god vän som vandrat med mig och hållet min hand som liten och vakat över mig som vuxen. Jag har haft bra perioder och jag har haft dåliga men den enda konstanta saken i mitt liv har varit min tro till Gud. Jag har kommit till en punkt i mitt liv då jag insett att jag inte vet hur man lever utan honom. Tro mig jag har försökt vända honom ryggen, men funnit mig prata med honom igen någon sekund senare. Jag är kanske inte en utav de bästa kristna människorna som vandrar på vår jord, men jag tror på förlåtelse, nåd och oändlig kärlek. Jag tror att Gud finns med oss alla och liksom väntar på att vi ska vilja vara med honom. Jag vet att jag personligen borde be mer, jag borde säkert ge mer och borde vara en bättre kristen. Men jag vet även att Gud älskar mig ändå. Han är den bästa vän och förälder man kan ha. Det är vad jag tror.

Jag tror att vi kan diskutera Gud i år och dagar men i slutändan kommer han alltid finnas där. Vår bild formas av vår omgivning, men Vi måste komma ihåg att vi alla är avbilder utav honom. Vi älskar för att Gud en gång älskade oss och alltid kommer att älska oss. Vi existerar för att Gud ville att vi skulle finnas. Han har skapat oss och givit oss den fria viljan att göra vad vi vill med. Förhoppningsvis kan vi göra något bra utav det. Men vi behöver jobba på det. Vi behöver lysa klart. Vi behöver skydda vårt hopp från saker som vill bryta ner det och vi behöver stå upp för vår tro så att det kan få lysa klart.

Jag hoppas att ni kan förstå min snurriga hjärna. Det jag försöker säga är att vi alla är små ljus som behöver skydd för att kunna lysa. Och det kommer finnas saker som vill bryta ner oss men om vi står emot frestare och annat så kommer vi lysa klart, klart, klart.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s