Kampen om högre lön

Som sjuksyrra idag tjänar man inga stora pengar, man har tur om man får 24.000 som ingångslön. De flesta får nog runt 21.000kr. Men detta är något som studenter runt om i sverige jobbar för just nu. Högre lön! Målet är att vi ska kunna få 24.000 kr som ingångslön, för det anser vi oss värda. Varför ska vi få så lite när vi jobbar så mycket och med det vi gör. Jobbet som SSK (sjuksköterska) är mentalt och fysiskt krävande. Du jobbar med att hjälpa människor i alla stadier i livet. Allt från födseln till döden. Varför ska vi då inte få tjäna minst 24.000kr?

SSK är ett yrke där det saknas många arbetera just nu. Men nyexaminerade syrror åker till norge och jobbar för där är lönen bättre. Konstigt? Nej verkligen inte! De som är lite sorgligt i denna diskutionen är ju att de sjuksyrror som redan jobbar där ute i vården är så negativa till våra försök till att öka lönerna. Varför?! Vill inte ni ha mer lön? Vi hjälper ju er till att kunna öka era löner också! Se oss som något positivt! Alla SSKor är värde mer!

125 behövs – 9 kom är ett klipp från svt där dom belyser att dom i Skåne är i STORT behov av sjuksyrror till sommaren, men inga söker jobben. Konstigt. Eller kanske inte med den lönen!

Puss på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s