Sorg och hat

Det finns väll ingen som har missat det hemska som hänt i vårat kära grannland? Och om du har de så gå in på Aftonbladet eller Expressen där ser du allt du behöver veta om bomben i centrala Osla och skottlossningen på norska socialdemokraternas ungdomsläger.

Blir man inte lite rädd när man inser hur onda människor kan vara? Hur får man ens idén att man ska åka ut till en ö där det bedrivs ett ungdomsläger och döda över 80 ungdomar?! Människor som har hela livet framför sig. Hur kan man vara så fylld av hat? Det gör mig så ledsen i hjärtat att höra att sådanna människor existerar. Det har de tyvärr alltid gjort och vi måste lära oss hur man ska bemöta dem. Hat ska man inte bemöta med mer hat för det gör bara det onda starkare. Kärlek är svaret här. Vi måste sprida kärlekens budskap och inte låta hatet segra!

Jag ska ge er ett bra bibelord.
Mattues 5:43-44 ”Ni har hört att det blev sagt: du ska älska din nästa och hata din fiende. Men jag säger er: älska era fiender och be för dem som förföljer er.”

Älska alla människor i din närhet och även dina fiender. Be för dem som vill dig illa och visa dem att du inte vill dem något ont. Hat kan inte vinna mot ovillkorlig kärlek.

Puss på dig!

En reaktion på ”Sorg och hat

  1. Erik Ottoson

    Rätt respons på vad som hänt tycker jag. Det verkar också vara en populär uppfattning i sociala medier vilket ju är toppenbra! Vi kanske tillsamans kan hantera situationen på bästa sätt trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s